Δημοσκόπηση Pulse: Ψήφος εμπιστοσύνης σε Μητσοτάκη, σε χαμηλά ποσοστά η Ελληνική Λύση

Συνοπτικά, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 50% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά μέτρα που έχει λάβει, μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση για την στήριξη των πληγέντων εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού, το 54% των πολιτών τα κρίνει θετικά, ενώ το 37% ως μη ικανοποιητικά.

Στο μεταξύ, ευρεία αποδοχή σημειώνει και το έργο της “επιτροπής σοφών, και του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα προσωπικά, στην αντιμετώπιση της πανδημίας με 8 στους 10 Έλληνες να δηλώνουν την ικανοποίησή τους.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο ενός κυβερνητικού ανασχηματισμού, το 59% τάσσεται υπέρ της αλλαγής τη σύνθεσης του υπουργικού συμβουλίου έναντι 45% κατά.

Οι Έλληνες δηλώνουν εξάλλου τη βούλησή τους να πάνε διακοπές με κατάλληλες προσφορές σε ποσοστό 64% έναντι 28%.

Δημοσκόπηση Pulse: Πρόθεση ψήφου

Ειδικότερα, στην ερώτηση τι θα ψήφιζαν εάν την Κυριακή είχαμε εθνικές εκλογές το 42,5% των πολιτών απαντά: ΝΔ (σταθερό συγκριτικά με την προηγούμενη σφυγμομέτρηση), ενώ το 23% ΣΥΡΙΖΑ (από 22%).

Το 6% απαντά Κίνημα Αλλαγής (σταθερό), το 5% ΚΚΕ (από 5,5%), το 3,5% Ελληνική Λύση (από 4%), το 3% θα ψήφιζε ΜέΡΑ 25 (από 2,5%), 6% δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν άλλο κόμμα (σταθερό), 4% λευκό, άκυρο ή αποχή (από 3,5%). 7% των ερωτώμενων είναι αναποφάσιστοι ή δεν απαντούν (από 8%).