Επίθεση Παπαγγελόπουλου σε Ράικου στην Προανακριτική

Με την πρώην εισαγγελέα Ελένη Ράικου και όσα έχει καταθέσει εναντίον του ξεκίνησε την δεύτερη ημέρα κατάθεσής του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στην Προανακριτική Επιτροπή.

Την καταγγέλλει «ως το μακρύ χέρι του κ. Σαμαρά», υποστηρίζει ότι ήταν πάντοτε ευνοούμενη του πρώην Πρωθυπουργού γι’ αυτό και καταθέτει σε βάρος του.

«Ο Σαμαράς είχε πάντοτε ευνοήσει την Ράικου, με παρεμβάσεις του στην Δικαιοσύνη. Σε αντάλλαγμα αυτού η Ράικου καταθέτει εις βάρος μου. Η κα Ράικου είναι το μακρύ χερι του κ. Σαμαρά. Είναι ψευδές που είπε ότι έμεινε έκπληκτη όταν την επισκέφθηκε η Παπαδάκου τον Φλεβάρη του 17 και την ρώτησε αν υπήρξε ανάμειξη πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis. Και αυτό διότι υπήρχαν στοιχεία  ήδη από τον Δεκέμβριο του 2016», είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Το δεύτερο ψέμα  της Ράικου ήταν ότι αμέσως μετά την πήρα κι εγώ τηλέφωνο και την ρώτησα το ίδιο πράγμα».

Κατέθεσε επίσης ότι ενώ δήθεν στην ερώτηση που της είχε κάνει για ανάμειξη η απάντηση της ήταν αρνητική. «Πως λοιπόν έκανα και νέο τηλέφωνο  και την πίεσα λέγοντας ότι πρέπει να ασκήσει διώξεις! Αφού μου το είχε αποκλείσει», είπε.

newsit