Εθνική Δημιουργία: Στα «μαχαίρια» Μπογδάνος με Τζήμερο και Κρανιδιώτη μετά την διαγραφή του από το κόμμα

Η απόφαση των Θάνου Τζήμερου και Φαήλου Κρανιδιώτη να διαγράψουν από την «Εθνική Δημιουργία» τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο προκάλεσε «ντόμινο» αντιδράσεων, με τους συνιδρυτές του κόμματος που είχαν ιδρύσει μόλις πριν από τρεις μήνες να βγάζουν τα «μαχαίρια».

Όπως ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση οι Τζήμερος και Κρανιδιώτης, η λύση της συνεργασίας τους με τον Μπογδάνο κατέστη αναπόφευκτη, λόγω της προσωπικής στρατηγικής του, της αμετροεπούς και αντιδεολογικής συμπεριφοράς του, της απαξίωσης των αρχών μας, της υιοθέτησης, από μέρους του, της λογικής του πολιτικού κόστους, εις βάρος της συνέπειας, και του αλαζονικού του χαρακτήρα.

Η ανακοίνωση των Τζήμερου-Κρανιδιώτη:

«Με λύπη μας, ανακοινώνουμε τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. Η λύση της συνεργασίας μας κατέστη αναπόφευκτη, λόγω της προσωπικής στρατηγικής του, της αμετροεπούς και αντιδεολογικής συμπεριφοράς του, της απαξίωσης των αρχών μας, της υιοθέτησης, από μέρους του, της λογικής του πολιτικού κόστους, εις βάρος της συνέπειας, και του αλαζονικού του χαρακτήρα, που υπονόμευαν την ενότητα και τις προοπτικές της προσπάθειάς μας. Συνεχίζουμε, για μια φιλελεύθερη πατριωτική πολιτική, με πυξίδα την κοινή λογική.
Θάνος Τζήμερος

Φαήλος Κρανιδιώτης»

Από την πλευρά του ο Μπογδάνος υποστηρίζει ότι αποχώρησε από το κόμμα και δεν διεγράφη. «Δεν έφυγα από τη ΝΔ για να πάω στους λαγούς της», δήλωσε στο protothema.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Protothema.gr η οριστική ρήξη των δυο πλευρών ήρθε με την διαφορετική προσέγγιση που είχαν για την υπόθεση του Νίκου Ανδρουλακη. Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, διαφώνησε κάθετα με τον Φαήλο Κρανιδιώτη που έκανε επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με φόντο την παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου.

Οργή Μπογδάνου κατά Τζήμερου – Κρανιδιώτη: Είστε δεκανίκια του Μαξίμου
Με ανάρτησή του ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, απάντησε στη διαγραφή του από τους Τζήμερο και Κρανιδιώτη από την «Εθνική Δημιουργία». Η συμμαχία των τριών που επετεύχθη μόλις τον περασμένο Μάιο δεν κράτησε πολύ, και η «πραγματικά δεξιά παράταξη» όπως την χαρακτήριζαν οι επικεφαλής της, διαλύεται «εις τα εξ ων συνετέθη».

Κλείσιμο

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, υποστηρίζει πως θα συνεχίσει το όραμα του κόμματός του που είναι «μία ανεξάρτητη δεξιά ενάντια στην αριστερή ατζέντα», και θα έχει στο πλευρό του έναν άνθρωπο που μοιράζονται πολλά κοινά: την Αφροδίτη Λατινοπούλου που πλέον διορίστηκε και αντιπρόεδρος της «Εθνικής Συμμαχίας» που είχε ιδρύσει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Ο βουλευτής δήλωσε μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι προχωρά μαζί με την Αφροδίτη Λατινοπούλου χωρίς «υπόγειες εξαρτήσεις κ ενοχές για τη συντηρητική-χριστιανική της ταυτότητα. Εκεί δεν χωρούν δεκανίκια, ούτε ηχεία του Μαξίμου».

Απαντώντας στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο Θάνος Τζήμερος διερωτάται πώς μπορεί να τα ξαναβρεί με κάποιον που τους θεωρεί ηχεία του Μαξίμου.

Η ανάρτηση Τζήμερου:

«Για σας που λέτε να τα βρούμε, τι να βρούμε με κάποιον που μας θεωρεί “ηχεία του Μαξίμου”; Πότε το κατάλαβε; Και γιατί δεν έφυγε και περίμενε να τον διαγράψουμε; Ηχεία εμείς που βάλλουμε συνεχώς κατά της ισλαμολάγνας, κουκουεδόφιλης, πελατειακής κρατικιστικής φορομπηχτικής ΝΔ;».

Σε ανάρτησή του ο Φαήλος Κρανιδιώτης επιτίθεται στον κ. Μπογδάνο και απαντά στο Twitter στους ακολούθους του για το πολιτικό «διαζύγιο» λέγοντας πως «είχαμε μπλέξει με τον Ιζνογκούντ. Παλέψαμε φιλότιμα αλλά ματαίως την έπαρση, τις ίντριγκες, την αλαζονεία. Και αποφασίσαμε να ξεμπλέξουμε».

Η ανάρτηση του Φαήλου Κρανιδιώτη:

 

Την Τρίτη (9/8) ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είχε ανακοινώσει την απόφασή του να χρίσει αντιπρόεδρο της «Εθνικής Συμφωνίας» την Αφροδίτη Λατινοπούλου, την οποία πρόσφατα είχε διαγράψει η ΝΔ.

Μάλιστα είχε αναρτήσει στον λογαριασμό του στο Instagram μία φωτογραφία μαζί με την Λατινοπούλου με την ακόλουθη λεζάντα: «Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε στη θέση της αντιπροέδρου της Εθνικής Συμφωνίας την κα Αφροδίτη Λατινοπούλου».
protothema