Έτσι δρουν οι «ρολογάδες» της Μαφίας της Νάπολης – Πλούσιοι σε Μύκονο και Ίμπιζα στο στόχαστρό τους

Πως η ναπολιτάνικη μαφία εδώ και χρόνια δρα σε νησιά που συχνάζουν πλούσιοι τουρίστες. Κλέβουν πανάκριβα ρολόγια δεκάδων χιλιάδων ευρώ και σε ειδικό εργαστήριο στη Νάπολη τα βαφτίζουν καινούρια!

Οι «ρολογάδες» της Μαφίας της Νάπολης, βρίσκονται πίσω από την κλοπή πανάκριβου ρολογιού στην Μύκονο από το χέρι της συζύγου γνωστού βιομήχανου δομικών υλικών.

Η κλοπή του ρολογιού, αξίας τουλάχιστον 50.000 ευρώ, έγινε την περασμένη εβδομάδα στην Μύκονο και άμεσα η ΕΛ.ΑΣ, όχι μόνο κατάφερε να εξιχνιάσει την ληστεία, αλλά και να συλλάβει τους Ιταλούς μαφιόζους και μάλιστα πριν φύγουν για την πατρίδα τους.

Οι δυο Ιταλοί μαφιόζοι παρακολουθούσαν στενά την 60χρονη σύζυγο του γνωστού βιομήχανου κατασκευής δομικών υλικών και την κατάλληλη στιγμή και ενώ η ανυποψίαστη γυναίκα ψώνιζε σε κατάστημα της Μυκόνου, εισέβαλε ο ένας από τους μαφιόζους και αφού την πέταξε στο πάτωμα και την τραυμάτισε στο χέρι, της άρπαξε το ρολόι και έφυγε με μοτοσυκλέτα που οδηγούσε συνεργός του.

Είχαν βάψει τα μαλλιά τους

Τελικά οι δυο Μαφιόζοι συνελήφθησαν έπειτα από έρευνες στο Λιμάνι της Πάτρας, έτοιμοι να διαφύγουν στην πατρίδα τους. Μάλιστα είχαν βάψει τα μαλλιά τους πορτοκαλί για να μην αναγνωρίζονται.

Η μαφία των «ρολογάδων» της Νάπολης, τα τελευταία τρία χρόνια αποτελούν την μάστιγα της Μυκόνου, καθώς έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες κλοπές πανάκριβων ρολογιών από τα χέρια ζάπλουτων ανθρώπων, ακόμα και «Σεΐχηδων» που έκαναν τις διακοπές τους στο νησί των ανέμων.

Όπως αποδείχτηκε από τις εντατικές έρευνες των τελευταίων ετών, που πραγματοποίησε τόσο η Ασφάλεια Αττικής όσο και η Ασφάλεια Κυκλάδων, πρόκειται για οργανωμένες συμμορίες της Μαφίας της Νάπολης, που αναζητούν ακριβά ρολόγια σε διάσημους τουριστικούς προορισμούς, όπως είναι η Μύκονος αλλά και η Ίμπιζα της Ισπανίας.

Τα ρολόγια που αρπάζουν και τα οποία το πιο φτηνό κοστίζει …μόλις 50.000 ευρώ, τα «βγάζουν» στην Ιταλία μετά την ληστεία και είναι δυνατόν, μερικούς μήνες μετά να τα βρεις σε καταστήματα της πόλης σε ελκυστικές τιμές, διαθέτοντας μάλιστα ακόμα και κάρτα γνησιότητας αλλά και ασφάλεια.

Στην τελευταία έκθεση της Europol για την εγκληματικότητα στην «Γηραιά Ήπειρο» γίνεται ειδική μνεία στην μαφία των «ρολογάδων», οι οποίοι στην κυριολεξία έχουν ρημάξει ολόκληρες τουριστικές περιοχές, κυρίως στην Ανατολική Μεσόγειο αναζητώντας ακριβά κομμάτια.

Ειδικό εργαστήριο στα περίχωρα της Νάπολης

Στην ίδια έκθεση αναφέρεται πως στα περίχωρα της Νάπολης, σε μυστική τοποθεσία, υπάρχει ειδικό εργαστήριο με ειδικευμένους «ρολογάδες» τεχνίτες, οι οποίοι αλλάζουν τα χαρακτηριστικά του κλεμμένου πανάκριβου ρολογιού και πλαστογραφούν την κάρτα γνησιότητας, ώστε στην συνέχεια το ρολόι να δοθεί σε συγκεκριμένα καταστήματα πώλησης, που ελέγχονται απευθείας από την Μαφία ως καταστήματα «βιτρίνα».

Χαρακτηριστική η περίπτωση Ιταλού εισοδηματία, του οποίου το ρολόι κλάπηκε το 2018 στην Μύκονο και 9 μήνες μετά το είδε να φιγουράρει σε βιτρίνα καταστήματος στη Νάπολη.

Επρόκειτο για ρολόι Ελβετικής μάρκας χειροποίητο, αξίας άνω των 150.000 ευρώ. Τελικά έπειτα από διαπραγματεύσεις ο Ιταλός επιχειρηματίας κατάφερε να αγοράσει το πανάκριβο ρολόι του στην τιμή των 25.000 ευρώ, καθώς δεν μπορούσε, λόγο της παραποίησης στις λεπτομέρειες, αλλά και της κάρτας γνησιότητας, να αποδείξει πως ήταν το δικό του κλεμμένο ρολόι.

newsit