Μέρκελ: Oλες οι χώρες της ΕΕ έχουν υποχρέωση να στηρίξουν την Ελλάδα

Όλα τα κράτη της ΕΕ έχουν υποχρέωση να στηρίξουν την Ελλάδα, δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου που δίνει αυτή αυτή την ώρα.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος παραχωρεί την ετήσια θερινή συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, στην οποία τοποθετείται εφ΄όλης της ύλης. Πανδημία, εξελίξεις στην Ευρώπη, εκπαίδευση και οικονομία είναι τα θέματα στα οποία αναφέρεται φέτος η κ. Μέρκελ..

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, η Άνγκελα Μέρκελ σημείωσε ότι είναι υποχρέωση όλων των μελών-κρατών της ΕΕ να στηρίξουν τα δικαιώματα της Ελλάδας. Αναφορικά με την Τουρκία, η κ. Μέρκελ τόνισε: «Η σχέση μας με την Τουρκία είναι πολύπλευρη. Έχω συχνές επαφές με τον Ταγίπ Ερντογάν και σύντομα θα σας ενημερώσω σχετικά».

Υπενθυμίζεται, ότι σήμερα αναμένεται τηλεφωνική επικοινωνία της Γερμανίδας Καγκελαρίου με τον Τούρκο Πρόεδρο σε μια προσπάθεια του Βερολίνου να μειωθεί η ένταση στην περιοχή μετά τις τελευταίες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
iefimerida.