Μύλος στο κόμμα Βελόπουλου: Η βουλευτής Αλεξοπούλου ανεξαρτητοποιήθηκε και μετά το… μετάνιωσε

Μύλος με την ανεξαρτητοποίηση της βουλευτού του κόμματος Βελόπουλου, της Ελληνικής Λύσης, Αναστασίας-Αικατερίνης Αλεξοπούλου.

Λίγη μόνο ώρα μετά τη δήλωση ανεξαρτητοποίησής της από το κόμμα Βελόπουλου (επικαλούμενη προσωπικούς λόγους) και τη σχετική επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής, η κυρία Αλεξοπούλου επικοινώνησε με τον Κωνσταντίνο Τασούλα και του ζήτησε… να ακυρώσει την ανεξαρτητοποίησή της!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κατερίνα Αλεξοπούλου Ελληνική Λύση
Ανεξαρτητοποιήθηκε η βουλευτής του Κυριάκου Βελόπουλου Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου -Αλλαξε γνώμη αργότερα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
31|08|2020 | 11:29

Εκπληκτος ο πρόεδρος της Βουλής της εξήγησε ότι αυτό δεν είναι εφικτό καθώς η επιστολή ανεξαρτητοποίησής της έχει πρωτοκολληθεί. Αυτό που μπορεί να γίνει, με βάση τον Κανονισμό της Βουλής είναι, όπως της είπε ο κ. Τασούλας, είναι να καταθέσει η ίδια νέα επιστολή με την οποία να δηλώνει πως επιθυμεί να επανέλθει στα έδρανα της Ελληνικής Λύσης και παράλληλα να αποστείλει και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος επιστολή που να γνωστοποιεί την επανένταξή της στην ΚΟ της Ελληνικής Λύσης. Κάτι που αναμένεται να γίνει το απόγευμα στην συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Με τον κ. Τασούλα επικοινώνησε και ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Βελόπουλος, ζητώντας την ακύρωση της επιστολής.

Ενδεικτικό του μπάχαλου που επικρατούσε ήταν ότι από το πολιτικό γραφείο της κυρίας Αλεξοπούλου δήλωναν άγνοια για την εξέλιξη της επιστροφής της στην Ελληνική Λύση.

Επίσης, ο ίδιος ο Κυριάκος Βελόπουλος όταν οι δημοσιογράφοι του έστειλαν sms για την ανεξαρτητοποίηση της βουλευτού του, δήλωνε άγνοια. «Κάνω εκπομπή, από εσάς το μαθαίνω», έλεγε.

Η Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου είναι μία από τις τρεις γυναίκες που εκλέχθηκαν βουλευτές τον Ιούλιο του 2019 με το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου.

Δείτε την επιστολή της σε μορφή PDF

Στην επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, η βουλευτής αναφέρει:

«Κύριε Πρόεδρε,

«Με την παρούσα, σας καθιστώ γνωστό ότι αποχωρώ από την κοινοβουλευτική ομάδα της “Ελληνικής Λύσης” και παραμένω ανεξάρτητη βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών, στα πλαίσια της Βουλής των Ελλήνων που διαμορφώθηκε σε σώμα μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019»
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/elliniki-lysi-alexopoyloy-anexartitopoiithike-metaniose

iefimerida