Νεκρά αδέρφια – Πάτρα: Μαρτυρίες από το 26ο Δημοτικό σχολείο για την 9χρονη – «Η Τζωρτζίνα ήταν τέλειο πλάσμα»

Στην Πάτρα κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών

Άνθρωπος του σχολικού περιβάλλοντος του 26ου Δημοτικού σχολείου Πατρών, στην Αγίας Σοφίας, όπου πήγαινε η 9χρονη πού έχασε τη ζωή της πριν λίγο καιρό, περιγράφοντάς την, ανέφερε πώς «η Τζωρτζίνα ήταν ένα τέλειο πλάσμα». 

«Ήταν το πιο χαρούμενο παιδάκι του σχολείου. Θυμόμαστε όλοι τα παιχνίδια του, τα γέλια του, η Τζωρτζίνα μας, πόσο μας λείπει…».

Είχαν όλοι συγκλονιστεί από τον θάνατο της Μαλένας το 2019. Και όλοι ήταν κοντά σε αυτό το τρυφερό πλάσμα, με δίψα για ζωή, χορό και παιγνίδι! Η Τζωρτζίνα ήταν ένα τέλειο πλάσμα, λένε.

Στο σχολείο, θυμούνται εκείνη την ημέρα που η Τζωρτζίνα τους ανακοίνωσε πως η μαμά της ήταν έγκυος στην Ιριδα. «Θα κάνει την αδελφούλα μου» έλεγε σε όλους η μικρή.

Στην Πάτρα το ανθρωποκτονιών

Παράλληλα όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών βρίσκεται στην Πάτρα, προκειμένου να πάρει καταθέσεις από γιατρούς και νοσηλευτές.

Την ερχόμενη εβδομάδα, μάλιστα, αναμένεται να καταθέσουν η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, συγγενείς και τελευταίοι οι γονείς των τριών κοριτσιών. Μετά το πέρας των ερευνών της αστυνομίας αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις.

Αναφορικά με τα βιντεοσκοπημένα μηνύματα της μητέρας με τα προβλήματα της Τζωρτζίνας, οι πληροφορίες σημειώνουν ότι φέρεται να υπάρχει σημαντική χρονική απόκλιση από την στιγμή που ξεκινούσε το περιστατικό με την ώρα της καταγραφής του.

Σχετικά με το βίντεο της Τζωρτζίνας που κατέγραψε η μητέρα των παιδιών, όπως έχει γίνει γνωστό, αυτό ξεκινά με το οξυγόνο να βρίσκεται περίπου στο 90 και να πέφτει σταδιακά. Από τη στιγμή που το βίντεο ξεκινά, η μητέρα φέρεται να φωνάζει τους γιατρούς και δεν απαντάει κάποιος, ενώ στη συνέχεια πατά συνεχόμενα το κουμπί.

Ένα με δύο λεπτά αργότερα σπεύδει μια νοσηλεύτρια και λέει ότι έχουν ενημερωθεί οι γιατροί. Η μητέρα φωνάζει τους γιατρούς και συνεχίζει την καταγραφή, βάζοντας μάσκα οξυγόνου στη μικρή.

Σημαντικό το πόρισμα των ιατροδικαστών

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της αστυνομικής έρευνας αφιερώνεται στα ιατροδικαστικά ευρήματα. Και εκεί επιδιώκεται η συνδυαστική ανάλυση των ευρημάτων και για τους τρεις θανάτους παρά το γεγονός ότι οι καταθέσεις ιατροδικαστών που έκαναν την διαδικασία θα αφορούν την κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Επιδιώκεται, με αυτό τον τρόπο, να βρεθεί «κοινός τόπος» και για τους τρεις θανάτους προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα.

Για παράδειγμα, θα χρειαστεί να αναλυθεί σε βάθος, τι συνέβη λίγο καιρό μετά τον θάνατο της Ιριδας, και στο διάστημα που μεσολάβησε από τα καρδιακά επεισόδια μέχρι τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

pronews