Νίκος Σταγόπουλος: Ο γόης της βιντεοκασέτας, ο αρραβώνας με τη Μαίρη Χρονοπούλου και ο άγνωστος Γολγοθάς του

nikos-stagopoylos-1

Ο Νίκος Σταγόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και προέρχεται από ευκατάστατη οικογένεια. Ο πατέρας του ήταν πολιτικός μηχανικός και έχει φτιάξει το Πολεμικό Μουσείο, τα τρία στάδια προθέρμανσης στην Καλογρέζα, το Στρατοδικείο στο Ρουφ και άλλα δημόσια έργα…

«Γεννήθηκα με Μερσεντές και μεζονέτα και έχω μια αδελφή και έναν αδελφό. Δυστυχώς, ο πατέρας μου, που είχε μεγάλη διαφορά ηλικίας από τη μητέρα μου, πέθανε όταν εγώ ήμουν στην εφηβεία και αυτό στοίχισε και σε μένα και στον αδελφό μου, τον Θεόδωρο», είχε πει.

Ο Νίκος Σταγόπουλος, δεν έφυγε ποτέ από τα καλλιτεχνικά πράγματα, αφού όλο και τον βλέπουμε ως γκεστ σε κάποια δημοφιλή σειρά, όπως συνέβη πέρυσι με τους «Συμμαθητές». Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Δήμο Κηφισιάς και τις αγοροπωλησίες ακινήτων, κάτι με το οποίο ασχολιόταν και ο πατέρας του.

nikos-stagopoylos-1

«Ο παπα-Σούζας»

Αν και μικρός δεν είχε δείξει καλλιτεχνικές τάσεις, γράφτηκε στη Δραματική Σχολή της Ευγενίας Χατζίκου και αμέσως άρχισε να παίζει σε ταινίες της εποχής, όπως «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα», «Ο παπα-Σούζας», «Σερίφης ο μηχανοφάγος», «Φυλακές ανηλίκων».
Ο Νίκος Σταγόπουλος τονίζει πάντα ότι δεν είναι παιδί του Γιάννη Δαλιανίδη, όπως πιστεύουν πολλοί, και ότι έχει δουλέψει με άλλους σκηνοθέτες, όπως ο Ομηρος Ευστρατιάδης, οι οποίοι έκαναν ταινίες με πολύ μεράκι και γι’ αυτό και η φήμη τους κρατάει μέχρι σήμερα.Γρήγορα πάτησε και το θεατρικό σανίδι, αρχίζοντας με τη θρυλική Ρένα Βλαχοπούλου στο έργο «Η δυναστεία της Ρένας», ενώ στη συνέχισε συνεργάστηκε με άλλα μεγάλα ονόματα του θεάτρου, όπως είναι οι Κώστας Χατζηχρήστος, Κώστας Βουτσάς, Νόρα Βαλσάμη, Μαίρη Χρονοπούλου, Γιάννης Ζουγανέλης, Βλάσσης Μπονάτσος και άλλοι. Παράλληλα, έπαιξε και στη μικρή οθόνη, πρώτα σε σειρές της τότε κρατικής τηλεόρασης («Η Αλτάνα της Πάργας», «Αλέξανδρος Δελμούζος», «Ακριβή μου Σοφία») και μετά, με τον ερχομό της ιδιωτικής τηλεόρασης, σε σειρές του Μανούσου Μανουσάκη και όχι μόνο, μεταξύ τους «Ο χήρος, η χήρα και τα χειρότερα», «Το παιχνίδι της συγγνώμης, «Ταύρος με τοξότη», «Οι δρόμοι της πόλης».

Ο ρόλος που συνήθως έπαιζε ήταν του γόη εραστή, πολλές φορές με στοιχεία απατεώνα

Ο Νίκος Φώσκολος τον επέλεξε να συνεργαστεί μαζί του και για τις δύο επιτυχημένες σειρές του, «Λάμψη» και «Καλημέρα, ζωή». «Ο Φώσκολος με έβγαλε λίγο παλιάνθρωπο (γέλια). Με έβαλε να εξαπατώ τον κόσμο, μέχρι και να συνάψω ερωτική σχέση με την επί σειρά ετών τίμια σύζυγο του αστυνόμου Θεοχάρη στο “Καλημέρα, ζωή”» θυμάται σήμερα ο Νίκος Σταγόπουλος και προσθέτει ότι έπαιξε και στην πρώτη σειρά του ΑΝΤ1, με τον τίτλο «Οικογένεια» του Δημήτρη Ποντίκα, μαζί με τον Πέτρο Φυσσούν, τη Μάρω Κοντού, τον Φίλιππο Σοφιανό και άλλους.

«Αισθάνομαι σαν συγγενή μου τη Μαίρη Χρονοπούλου, είναι ένας δικός μου άνθρωπος»

Το πολύχρονο και το πολύκροτο ειδύλλιο με τη δημοφιλή πρωταγωνίστρια έφτασε έως τον αρραβώνα, ο οποίος έγινε στη Μύκονο.

Αν και ο Νίκος δεν θέλει να αναφέρεται στα προσωπικά του, είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια έχει δεσμό με την Ιωάννα Κουτήφαρη, κόρη της αείμνηστης υπουργού Παιδείας Λίνας Κουτήφαρη και του γυναικολόγου των ανακτόρων Βασίλειου Κουτήφαρη.

Ο άγνωστος Γολγοθάς του ηθοποιού

«Ο αδερφός μου, Θεόδωρος, πάσχει από χρόνια ψυχολογικά προβλήματα, για την αντιμετώπιση των οποίων λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή. Κατά διαστήματα, δυστυχώς, η κατάστασή του υποτροπιάζει, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διαχειριστεί μόνος του κάποια ζητήματα που κατά καιρούς προκύπτουν.

Γι’ αυτό χρειάζεται ένας οικείος του ως δικαστικός συμπαραστάτης, προκειμένου να διαχειρίζεται τα ζητήματα αυτά αντί για εκείνον», είχε αναφέρει ο ηθοποιός Νίκος Σταγόπουλος.

nikos-stagopoylos-4

Παρά τις δυσκολίες, ο Νίκος Σταγόπουλος παραμένει ψύχραιμος και χαμογελαστός και, μαζί με την αδερφή του, προσπαθεί να βοηθάει τον 53χρονο Θεόδωρο, ιδιαίτερα από το 2012 και μετά, οπότε έφυγε από την ζωή η μητέρα τους.

«Ο Θεόδωρος μένει με την αδερφή μου κι εγώ βοηθάω όσο μπορώ. Αυτή, εξάλλου, ήταν και η τελευταία επιθυμία της μητέρας μου, να είμαστε στο πλευρό του… Ήταν το μεγάλο της άγχος πριν “φύγει”», είχε πει ο ηθοποιός, Νίκος Σταγόπουλος ο αδερφός του οποίου άρχισε να παρουσιάζει τα πρώτα συμπτώματα σε νεαρή ηλικία, όταν άρχισε να κλείνεται στον εαυτό του λόγω του θανάτου του πατέρα τους.

makeleio