«Ο άντρας μου άρπαξε το παιδί μέσα από τα χέρια»: Η Βασιλική για την αγώνα που δίνει ψάχνοντας τον γιο της

Βασιλική Ανδρέου: Στο κρατικό κανάλι της Ελληνικής τηλεόρασης και την εκπομπή «Όμορφη κάθε μέρα» φιλοξενήθηκε, η Βασιλική. Η ίδια είναι μητέρα ενός μικρού παιδιού, το οποίο όπως κατήγγειλε στη συγκεκριμένη εκπομπή, το πήρε από την αγκαλιά της, ο Αιγύπτιος πατέρας του.

Μαζί με την νεαρή μητέρα στην εκπομπή μίλησε και η δικηγόρος της. Έγιναν μεταξύ άλλων αναφορές για την κακοποίηση που δέχθηκε από τον πατέρα του παιδιού της. Ξετυλίγοντας της ιστορία είπε πως αρχικά η σχέση της με τον άντρα της ήταν φυσιολογική και δεν είχε δει στα μάτια του άντρα που αγάπησε το τι θα ακολουθούσε με την γέννηση του παιδιού.

Βασιλική Ανδρέου: Όσα ανέφερε στην αρχή

«Γνώρισα κάποιον. Ερωτευτήκαμε. Παντρευτήκαμε και έφερα στον κόσμο το παιδί μας. Η σχέση μας ήταν φυσιολογική, μέχρι που έμεινα έγκυος. Εκεί όλα άλλαξαν. Δεν ήθελε αυτό το παιδί και στην συνέχεια είχαμε πολλές εκρήξεις. Φτάσαμε μέχρι το διαζύγιο. Υπήρξε αρκετά βίαιος το διάστημα που ήμουν έγκυος. Με κτυπούσε στην κοιλιά για να χάσω το παιδί μας», είπε χαρακτηριστικά η νεαρή.

Όταν κατάφερε να γεννήσει το παιδί της αποδείχθηκε ότι είχε να αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας. «Το παιδί μας έχει πρόβλημα την καρδιά του και τα νεφρά του και φοβηθήκαμε για σηψαιμία και έπρεπε να χειρουργηθεί».

Βασιλική Ανδρέου: Η παγίδα

Η κακοποίηση της Βασιλικής γίνεται όλο και συχνότερη μετά τη γέννα, μέχρι που ετοιμάζονται για ταξίδι προς την Αίγυπτο. Πρόφαση του πατέρα του παιδιού της ήταν ότι η μητέρα του ήταν ετοιμοθάνατη. «Αποφασίσαμε να πάμε στην Αίγυπτο 13 Σεπτέμβριο του 2019 με την δικαιολογία ότι η μητέρα του ήταν ετοιμοθάνατη.

Ήμουν ευάλωτη εκείνο το διάστημα λόγω της γέννας και χωρίς να το σκεφτώ δέχθηκα. Όταν φτάσαμε στην Αίγυπτο αντιλήφθηκα ότι η μητέρα του δεν ήταν ετοιμοθάνατη.Ήθελα από την πρώτη στιγμή να φύγω.Είχα ένα κακό προαίσθημα.Τρεις μέρες πριν επιστρέψω Κύπρο με κακοποιούσε μπροστά σε κόσμο και κανείς δεν έκανε τίποτα. Εκεί μου άρπαξε το παιδί».

Βασιλική Ανδρέου: Η φυγή στην Κύπρο, χωρίς το παιδί

Μετά την αρπαγή του παιδιού η ζωή της Βασιλικής πλέον δεν είναι η ίδια. Αρχίζει ένας αγώνας για επιστροφή. «Κατάφερα να στείλω ένα μήνυμα στην θεία μου πριν μου πάρει όλα τα μου τα υπάρχοντα.

Όταν έφτασα Κύπρο με περίμενε η Αστυνομία και ενημέρωσαν ότι είμαι κτυπημένη. Αμέσως με οδήγησαν στον νοσοκομείο», εξήγησε. Όσον αφορά τον πατέρα του παιδιού αυτός βρίσκεται φυλακή στην Κύπρο και το παιδί είναι στην Αίγυπτο.

«Την μια λένε ότι είναι σε δικούς σε ξαδέλφια ή στην κοπέλα του» , είπε η Βασιλική.

Βασιλική Ανδρέου: Τι δήλωσε, η δικηγόρος της

Η δικηγόρος της Βασιλικής είπε πως «φτάσαμε ως ένα σημείο και βρήκαμε ένα τοίχο. Μετά την (αρχική) δημοσιοποίηση της υπόθεσης (σ.σ έγινε από την εκπομπή 24 ώρες τον περασμένο μήνα) κάναμε μια συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών και μας υποσχέθηκε ότι θα ασκήσουν πιέσεις. Μετά μας ζήτησαν να προχωρήσουμε με την νομική οδό, η οποία ωστόσο καθυστερεί.

Έχουμε να κάνουμε ένα παιδί το οποίο έχει θέματα υγείας και δεν γνωρίζουμε εάν ζει. Αυτή τη στιγμή ζητάμε οικονομική στήριξη από το Κράτος».

enimerotiko