Πέτσας: Ιστορικό το λάθος της Τουρκίας – Τι είπε για χαλάρωση μέτρων

Για ένα ιστορικό λάθος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο Open TV και στο «Τώρα ό,τι συμβαίνει» για την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει το σύμβολο της Ορθοδοξίας, την Αγία Σοφία σε τζαμί. Τόνισε ότι ο πρωθυπουργός και οι κορυφαίοι Έλληνες διπλωμάτες βρίσκονται σε συνεχείς επαφές με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μιλά χθες με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο «κι ακολουθούν σήμερα κι άλλοι ηγέτες διεθνώς, όχι μόνο Ευρωπαίοι».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι «το ζητούμενο μέσα από τις παρεμβάσεις είναι να προδιαγραφεί ένα πλαίσιο και να μάθουν όλοι, ότι όσοι παραβαίνουν τις υποχρεώσεις τους θα έχουν κυρώσεις. Είναι ένα ζήτημα ιστορικό που έχει να κάνει με την απομάκρυνση της Τουρκίας από τη Δύση».

Αυτά είναι τα έκτακτα μέτρα που θα ισχύουν εφεξής στον Προμαχώνα

Για τον τουρισμό και τα εισερχόμενα κρούσματα κορονοϊού ξεκαθάρισε ότι θα ενταθούν οι έλεγχοι «και ήδη από χθες έχουν αναδιαταχθεί οι δυνάμεις του ΕΟΔΥ και κάνουμε ελέγχους -δειγματοληπτικούς- και στην Κακαβιά πλέον».

Ξεκαθάρισε δε ότι «Δεν μας απασχολεί τόσο το εξωτερικό γιατί η μεγαλύτερη πηγή ανησυχίας είναι το εσωτερικό της χώρας. Η χαλάρωση σε όλη την επικράτεια μας τρομάζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Χτυπήσαμε καμπάνα για να θυμηθεί ο Ελληνας τις αποστάσεις και τα μέτρα προφύλαξης. Αν δεν το πράξει θα αναγκαστούμε να λάβουμε μέτρα».

Για τα πανηγύρια που τείνουν να μετατραπούν σε υγειονομικές βόμβες, είπε: «Δεν είναι μόνο τα πανηγύρια, αλλά είναι κι άλλα που κοιτάμε και θα αποφασίσουμε τις επόμενες ημέρες. Φυσικά και είναι στο κάδρο το ενδεχόμενο απαγόρευσης των πανηγυριών».

Σε ό,τι αφορά σε καθυστερήσεις σε αποζημιώσεις κι έκτακτα επιδόματα λόγω κορονοϊού τόνισε ότι σε όσους δεν έχουν καταβληθεί τα χρήματα, οφείλεται σε λάθος στοιχεία που έχουν καταγραφεί στα συστήματα.

Για το… «Καλογρίτσας gate» ο κ. Πέτσας είπε ότι «βρισκόμαστε σε δύσκολο στάδιο για την ποιότητα της Δημοκρατίας και το ελάχιστο που έχουμε να κάνουμε είναι να φέρουμε στο φως όσα έχουν γίνει».

Αφησε δε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τη διερεύνηση της υπόθεσης Παππά, ακόμα και τη σύστασης προανακριτικής επιτροπής.

Ακόμα αναφέρθηκε σε αλλαγές που θα έρθουν για την εισφορά αλληλεγγύης, για τον ΕΝΦΙΑ, για το τέλος επιτηδεύματος κι άλλα «χαράτσια» που θέλει η κυβέρνηση να βγάλει από την… πλάτη των φορολογούμενων.

Τέλος, για τον επικείμενο ανασχηματισμό, είπε με νόημα ότι «αυτό είναι το μόνο για το οποίο δεν μπορώ να συμβουλεύσω τον πρωθυπουργό και θα κρίνει μόνος του ποιος είναι ο σωστός πολιτικός χρόνος για να προχωρήσει στις όποιες αλλαγές».

pentapostagma