Πώς έγινε το ατύχημα με το τρένο στην Κηφισιά και τους 9 τραυματίες -ΣΤΑΣΥ: Ο συρμός δεν βγήκε από τις ράγες [εικόνες]

Πανικός προκλήθηκε το μεσημέρι στο σταθμό του ηλεκτρικού στην Κηφισιά όταν συρμός του τρένου προσέκρουσε με μειωμένη ταχύτητα στα τερματικά τοιχία στο τέλος της γραμμής με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 9 άτομα.

Αν και αρχικά οι πληροφορίες έκαναν λόγω για εκτροχιασμό του τρένου, τόσο η ΣΤΑΣΥ όσο και ο δήμαρχος Κηφισιάς το διέψευσαν και μίλησαν για πρόσκρουση, καθώς ο συρμός δεν βγήκε ποτέ από τις ράγες.

Στο σημείο έφτασαν στιγμές αργότερα και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, που παρέλαβαν τους ελαφρά τραυματίες για την παροχή πρώτων βοηθειών. Συγκεκριμένα, τρεις διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» και οι υπόλοιποι στον «Ευαγγελισμό».

Η ΣΤΑΣΥ για το συμβάν με το τρένο
Οι «Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.» αναφέρουν ότι «στις 12.15 ο συρμός λόγω της ολισθηρότητας εξαιτίας της βροχής, προσέκρουσε με μειωμένη ταχύτητα στον προσκρουστήρα στο τέλος της γραμμής στο σταθμό της Κηφισιάς, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά 9 επιβάτες. Η κυκλοφορία στη γραμμή 1 διεξάγεται κανονικά. Δεν πρόκειται για εκτροχιασμό». Θα ακολουθήσει και σχετική ανακοίνωση.

Δήμαρχος Κηφισιάς: Πρωτοφανές γεγονός, ευτυχώς όχι με θύματα
Σε δήλωσή τυ για το συμβάν με το συρμό του ηλεκτρικού ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιωργος Θωμάκος είπε: «Είχαμε ένα πρωτοφανές γεγονός ευτυχώς όχι με θύματα, με δέκα ελαφρά τραυματισμένους επιβάτες στον τερματικό της Κηφισιάς, προσέκρουσε και δεν εκτροχιάστηκε και όπως ενημερωθήκαμε από τον σταθμάρχη αυτό οφείλεται στο αντιολισθητικό σύστημα του τρένου το οποίο δεν λειτούργησε ομαλά λόγω της ολισθηρότητας που είχε αναπτυχθεί από την βροχή σε ανάμειξη με την σκόνη και τα υπολείμματα της ράγας. Ευτυχώς οι συμπολίτες μας είναι ελαφρώςς τραυματισμένοι, διακοσμήθηκαν όλοι από την άμεση επέμβαση του ΕΚΑΒ, σε γειτονικά νοσοκομεία. Η πυροσβεστική που κατέφθασε δεν χρειάστηκε να κάνει σπουδαία πράγματα γιατί όπως είπαμε δεν ήταν εκτροχιασμός».

Εικόνες από το ατύχημα με τον συρμό του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά
Πλέον μετά το συμβάν οι αρμόδιες αρχές διενεργούν έρευνες για την εξακρίβωση των αιτίων που προκάλεσαν το ατύχημα στον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά. Η κυκλοφορία στη γραμμή 1 διεξάγεται κανονικά.

Από το περιστατικό στην Κηφισιά υπήρξαν μόνο μικροτραυματισμοί

Ο ηλεκτρικός στην Κηφισιά σταμάτησε πάνω σε τοιχίο

Πηγή: iefimerida.gr –