Πώς οι γυναίκες έχουν μάθει να διεκδικούν τον οργασμό τους

Οι εποχές που οι γυναίκες έπρεπε να παντρευτούμε παρθένες (υποτίθεται ότι) πέρασαν. Ωστόσο, ακόμα και σήμερα, αν κάνεις σε μια κοπέλα την αγενέστατη ερώτηση «Με πόσους έχεις πάει;», ή θα σε αποστομώσει λέγοντάς σου «Δεν σε αφορά» ή θα σου απαντήσει το κλισέ: «Με τρεις». Η κοινωνία θέλει τους άντρες να έχουν πάει με όσο το δυνατόν περισσότερες συντρόφους, ενώ αντίθετα εμείς με όσο το δυνατόν λιγότερους άντρες – λες και υπάρχει κάποιο αόρατο κοντέρ ηθικής τοποθετημένο στο αιδοίο μας, που ορίζει από πόσους και πάνω αξίζει να υποστούμε slut shaming.

Ακόμα θυμάμαι εξοργισμένη την ταινία What’s Υour Νumber?. Εκεί «μαθαίναμε» ότι, σύμφωνα με μια έρευνα, μια γυναίκα που είχε πάει με περισσότερους από 20 συντρόφους δεν είχε καμία ελπίδα να κάνει ένα ευτυχισμένο γάμο. Η πρωταγωνίστρια, λοιπόν, βίωνε την αγωνία και την ταπείνωση επειδή είχε ακριβώς 20 συντρόφους και επομένως ήταν στο όριο για να μην ευτυχίσει  στη ζωή της.

Στον αντίποδα όλων αυτών των θλιβερών στερεοτύπων, ερχόμαστε οι γυναίκες του σήμερα και τα καταρρίπτουμε: το σώμα μας μάς ανήκει, επιλέγουμε εμείς τον σύντροφό μας αδιαφορώντας για το «τι θα πει ο κόσμος», ξέρουμε τι θέλουμε στο σεξ, το ζητάμε και διεκδικούμε τον οργασμό μας. Πάνω από όλα, δεν φοβόμαστε να μιλήσουμε για όσα δεν μας αρέσουν όταν βρισκόμαστε -ειδικά για πρώτη φορά- γυμνές με έναν άνδρα στο κρεβάτι.

Η πρώτη φορά που θα αντικρίσουμε το πέος του συντρόφου μας μένει χαραγμένη στο μυαλό μας και καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το σεξουαλικό μας μέλλον με εκείνον.

Η αιώνια διαμάχη σχετικά με το μέγεθος του πέους

Δεν μετράει μόνο το μέγεθος, αλλά και η ανατομία του κάθε πέους και κατά πόσο είναι συμβατή με εκείνη του εκάστοτε κόλπου. Επίσης, η τεχνική παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο στον βαθμό απόλαυσης της σεξουαλικής πράξης. Ας είμαστε όμως ρεαλίστριες, οι αριθμοί δεν κάνουν ποτέ λάθος: ένα πέος με σωστές αναλογίες θα κάνει σε κάθε περίπτωση καλύτερη δουλειά από ένα άλλο που υστερεί – και αυτό είναι μια σκληρή αλήθεια. Γι’ αυτό και οι άνδρες που υστερούν σε φυσικά προσόντα συνήθως αναπτύσσουν άλλες δεξιότητες, ώστε να ικανοποιούν τις γυναίκες με εναλλακτικούς τρόπους (στοματικό σεξ, προκαταρκτικά).

Η πρώτη φορά που θα αντικρίσουμε το πέος του συντρόφου μας μένει χαραγμένη στο μυαλό μας και καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το σεξουαλικό μας μέλλον με εκείνον. Τι βλέπουμε όταν ανοίγουμε το φερμουάρ του παρτενέρ μας; Kάτι μεγάλο, μικρό ή μέτριο; Όλα όσα σκεφτόμαστε μπορεί να τα διαβάσει κανείς στο βλέμμα μας εκείνη ακριβώς τη στιγμή.

Το κλασικό πρόβλημα με τη χρήση ή μη του προφυλακτικού

Οι άνδρες δεν συμπαθούν τα προφυλακτικά. Τα θεωρούν αναγκαίο κακό και σε κάθε ευκαιρία προσπαθούν να τα αποφύγουν, χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία ότι μειώνεται η απόλαυση. Βέβαια, σε αυτό δεν είναι μόνοι τους. Συναινούν πάρα πολλές γυναίκες, γι’ αυτό η εξάπλωση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων όπως και οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες δίνουν και παίρνουν. Όσο εξελιγμένα προφυλακτικά κι αν κατασκευάζονται, πάντα θα υπάρχει ένας άντρας εκεί έξω που θα τα ακυρώνει επειδή τα θεωρεί υπεύθυνα για τη μείωση της απόδοσής του. Σε κάθε περίπτωση οι γυναίκες πρέπει να αποφασίζουμε οι ίδιες, με δικά μας κριτήρια, εάν και εφόσον επιθυμούμε, να κάνουμε σεξ χωρίς προφυλάξεις και να μην υποκύπτουμε «στα θέλω» του εκάστοτε ερωτικού μας συντρόφου. Το σώμα μας δεν είναι «μπάτε σκύλοι αλέστε». Εφόσον συναινέσουμε θα πρέπει προηγουμένως να έχουμε συνυπολογίσει τις συνέπειες.

Η πολύ άβολη κατάσταση της ανδρική ανικανότητας

Άραγε για ποιον από τους δύο είναι χειρότερο αυτό το πρόβλημα; Για τον άνδρα που δεν μπορεί να ικανοποιήσει τη σύντροφό του ή για τις γυναίκες που νομίζουμε ότι είμαστε εμείς υπεύθυνες για αυτό που (δεν) συμβαίνει; Άβολη κατάσταση που πυροδοτεί μια πολύ ψυχοφθόρα διαδικασία αναζήτησης ευθυνών, επισκέψεων σε ειδικούς, συζητήσεων γεμάτων ένταση και πολύ δράμα. Πρόκειται για έναν δικό του εφιάλτη ο οποίος όμως γίνεται αυτόματα και δικός μας. Έχει διαπιστωθεί πως στην πλειονότητα των περιπτώσεων όπου ένας άνδρας δεν έχει στύση, αυτό οφείλεται σε δικό του ψυχοπαθολογικό πρόβλημα και επουδενί στη γυναίκα με την οποία πάει να κάνει σεξ. Δεν είναι ευχάριστο για καμία μας, αλλά έχουμε μόνο δύο επιλογές διαθέσιμες: είτε να φύγουμε είτε να μείνουμε και να το προσπαθήσουμε.

Οι τύψεις την ώρα της απιστίας

Τα ερωτικά τρίγωνα, όσο συνηθισμένα κι αν φαίνονται στη θεωρία, τόσο δυσλειτουργικά αποδεικνύονται στην πράξη. Τις περισσότερες φορές που οι άνδρες θα βρεθούν στο κρεβάτι με μια άλλη γυναίκα η οποία δεν είναι η μόνιμη σχέση ή η σύζυγός τους, θα νιώσουν άσχημα εκείνη ακριβώς τη στιγμή, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να αποδώσουν ή να συμπεριφερθούν άκομψα περιπλέκοντας περισσότερο τα πράγματα. Σε τελευταία ανάλυση, αν κάποιος θέλει να απατήσει, ας βεβαιωθεί ότι μπορεί να το κάνει σωστά. Αν δεν μπορεί, τότε ας μην το κάνει καθόλου, γιατί και τύψεις θα εξακολουθήσει να έχει και το σεξ δεν θα έχει απολαύσει. Λίγες καταστάσεις είναι πιο άσχημες από το να έχεις απογοητεύσεις δύο γυναίκες, ενώ ούτε εσύ έχεις νιώσει απόλαυση. Η απιστία θέλει ταλέντο, όχι βέβαια μεγαλύτερο από την πίστη – αυτή είναι δυσκολότερη.

Η Samantha Jones από το Sex and the City είχε πει σχετικά με τον οργασμό «Αν δεν τελειώσεις μια φορά μαζί του, ντροπή του. Αν δεν τελειώσεις δεύτερη φορά μαζί του ντροπή σου (που ξαναπήγες)».

Η αδιαφορία για τη δική μας ευχαρίστηση

Όταν μια γυναίκα θέλει να κάνει σεξ με κάποιον που της αρέσει πολύ, συνήθως έχει την προσδοκία ότι θα περάσει οπωσδήποτε καλά. Αυτό άλλωστε είναι και το ζητούμενο, αφού και οι δύο παρτενέρ αυτό ακριβώς υποτίθεται ότι επιδιώκουν. Η λέξη κλειδί είναι το «υποτίθεται». Διότι εκείνος μπορεί να θεωρεί, για παράδειγμα, ότι το να κάνει σεξ σαν αρσενικό κουνέλι είναι ερεθιστικό. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι άντρες έχουν διαστρεβλωμένη εικόνα για το τι αρέσει σε εμάς, τις συντρόφους τους. Το κακό δεν είναι αυτό, αλλά το γεγονός ότι δεν μας ρωτούν, δεν μας ακούν και δεν ενδιαφέρονται να μάθουν τι πραγματικά θέλουμε, ώστε να μας το προσφέρουν. Και το τελευταίο που θέλουμε να έχουμε οι γυναίκες ανάμεσα στα πόδια μας είναι έναν άντρα που να μην θέλει να μάθει τι μας αρέσει. Η Samantha Jones από το Sex and the City είχε πει σχετικά με τον οργασμό «Αν δεν τελειώσεις μια φορά μαζί του, ντροπή του. Αν δεν τελειώσεις δεύτερη φορά μαζί του ντροπή σου (που ξαναπήγες)».

playboy