“Σεισμός” από τις συνομιλίες Παππά – Μιωνή! Οι αντιφάσεις που εντοπίζουν στην ΝΔ

Για παρακράτος μιλούν στην ΝΔ μετά τις αποκαλύψεις των συνομιλιών Παππά – Μιωνή. Ζητούν από τον Αλέξη Τσίπρα να μιλήσει ανοιχτά για το θέμα.

Σεισμό στο πολιτικό σκηνικό και νέα δεδομένα στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου προκαλεί η αποκάλυψη του διαλόγου του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή με τον Νίκο Παππά και οι αναφορές του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ σε παραδικαστικό κύκλωμα στο οποίο φέρεται να συμμετείχε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Μάλιστα, η αποστροφή του κ. Παππά πως «κάποιοι βγάζουν λεφτά και μάλιστα πολλά λεφτά» και η ενόχλησή του πως αυτό δεν γίνεται «για το μαγαζί» – δηλαδή για τον ΣΥΡΙΖΑ – αξιολογείται ασφαλώς από στελέχη της ΝΔ ως το πιο σημαντικό στοιχείο αυτής της συνομιλίας.

Όπως λένε τα εν λόγω στελέχη, αποκαλύπτεται αφενός πως δύο υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα (Παππάς-Παπαγγελόπουλος) συνομιλούσαν με επιχειρηματία (Μιωνή) για εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις. Αφετέρου, το «αίτημα» Παππά προς τον επιχειρηματία να προτρέψει τον δικηγόρο, Σταύρο Παπασταύρου «να βγει να μιλήσει» εναντίον της Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη αποδεικνύει, σύμφωνα με τη ΝΔ, πως το παρακράτος που είχε στηθεί ήθελε να χτυπήσει κατ’ αυτόν τον ανήθικο τρόπο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

“Πρωτοφανής προσπάθεια παραβίασης της διάκρισης των εξουσιών”

«Πρόκειται για μία πρωτοφανή προσπάθεια παραβίασης της διάκρισης των εξουσιών, θεμέλιο της Δημοκρατίας. Προσπάθεια αδιανόητη για περίοδο της Μεταπολίτευσης. Κάποιοι δεν ενδιαφέρονταν να κυβερνήσουν τη χώρα, αλλά να σπιλώσουν πολιτικούς τους αντιπάλους, να συγκροτήσουν παρακράτος, να γίνουν καθεστώς, να ελέγξουν όλους τους ‘αρμούς της εξουσίας’», λένε τα ίδια στελέχη, παραπέμποντας σε παλαιότερες δηλώσεις του κ. Τσίπρα.

Έτσι, διατυπώνεται το ερώτημα προς τον πρώην πρωθυπουργό και νυν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: γνώριζε, ως πρωθυπουργός, για όλα αυτά; Κι επιπλέον: μπορεί το «δεξί του χέρι» να λειτουργούσε εν αγνοία του;

 

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο από τη ΝΔ ζητούν από τον κ. Τσίπρα να βγει και να μιλήσει ανοιχτά, ενώ, σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς περί χρηματισμού του Αντώνη Σαμαρά, τους οποίους προέβαλλε και ο κ. Παππάς, κάνουν λόγο για κινήσεις απελπισίας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και προσπάθειά του να παρουσιάσει ανύπαρκτα ζητήματα ως δήθεν νέα στοιχεία, παρέχοντας έτσι πλήρη κάλυψη στον πρώην πρωθυπουργό.

Ιδιαίτερη σημασία έχει, επίσης, το εξής: οι διάλογοι που ακούγονται στο ηχητικό απόσπασμα που κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ο κ. Μιωνή δεν είναι οι ίδιοι με αυτά που είχε καταθέσει ο κ. Παππάς για τον κ. Παπαγγελόπουλο. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η ΝΔ ζήτησε να σταλούν οι διάλογοι στη Δικαιοσύνη, προκειμένου ν’ αποφανθεί σχετικά.

Οι αντιφάσεις που εντοπίζουν στην ΝΔ

Παράλληλα, «γαλάζια» στελέχη διαπιστώνουν σωρεία αντιφάσεων και κενών από την πλευρά Παππά:

  1. Στο ηχητικό ακούγεται να λέει ο κ. Παππάς ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του ατζέντα και προσθέτει ότι βγάζουν «πολλά λεφτά». Όμως, στην κατάθεσή του ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής στις 5.3.2020, ο κ. Παππάς είχε πει πως κάτι τέτοιο δεν συνέβη σε καμία των περιπτώσεων.
  2. Ο κ. Παππάς ακούγεται να ζητάει από τον κ. Μιωνή να προτρέψει τον κ. Παπασταύρου να μιλήσει αρνητικά κατά της συζύγου του κ. Μητσοτάκη. Στην κατάθεσή του, όμως, πάλι είχε αρνηθεί πως ζήτησε κάτι τέτοιο.
  3. Ο κ. Παππάς εμφανίζεται να γνωρίζει την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος. Στην κατάθεσή του, ωστόσο, είχε πει πως αδυνατεί να διανοηθεί πως αυτή η συνάντηση (σ.σ.: Μιωνή-Παππά) ήταν μια συνάντηση στην οποίο ο κ. Μιωνή ήταν υπό πίεση.
  4. Την ίδια στιγμή, αποκαλύπτεται μετά τα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» ότι άλλο ένα παρακρατικό κύκλωμα, με πρωταγωνιστή τον Πάνο Καμμένο, εξαπέλυε επιθέσεις και μεθόδευε συλλήψεις δημοσιογράφων που ήταν απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Γεγονός που, σύμφωνα με στελέχη της ΝΔ, επίσης υποχρεώνει τον κ. Τσίπρα να βγει και να μιλήσει επ’ αυτών κι αν πράγματι – όπως έλεγαν χαρακτηριστικά αυτά τα στελέχη – ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «μαγαζί».

newsit