SOS από τους καταστηματάρχες της πλατείας Κλαυθμώνος για την εγκληματικότητα. Επιστολή σε Πρωθυπουργό και Δήμαρχο – ΕΙΚΟΝΕΣ που σοκάρουν

Οι καταστηματάρχες της πλατείας Κλαυθμώνος απέστειλαν επιστολή στον Πρωθυπουργό, τον Δήμαρχο Αθηναίων, αλλά και στους κ.κ. Χαρδαλιά και Αρκουμανέα για την κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην περιοχή. Μιλάνε για ένα ακόμα “έγκλημα” και για μια “νέα Ομόνοια” καταγγέλωντας την παρουσία ναρκωμανών αλλά και διακίνηση ναρκωτικών, υποβαθμίζοντας την περιοχή.

Η επιστολή:

“Αξιότιμοι κύριοι,

Παίρνουμε την πρωτοβουλία να στείλουμε αυτήν την επιστολή για άλλο ενα έγκλημα -απο τα πολλά- που διαπράττονται σε αυτήν την πόλη.

Εδώ και λίγους μήνες η Πλατεία Κλαυθμώνος έχει μετατραπεί σε “νέα Ομόνοια”, σε “νέα Βάθη”, σε “νέα Νομική”. Έμποροι ηρωίνης πουλάνε την πραμάτεια τους, ανοιχτά, μέρα μεσημέρι μέσα και έξω απο την πλατεία, οι ναρκομανείς συρρέουν απο όλη την Αττική εδώ, δίπλα στο Συνταγμα για να κάνουν χρήση ανενόχλητοι, γεμίζοντας με σύριγγες τα παρτέρια και τα πλακόστρωτα, εκφοβίζοντας όποιους περαστικούς έχουν μείνει και υποβαθμίζοντας άλλη μια περιοχή της Αθήνας.

Η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί κατα κόρον μιας και τα σπασμένα αυτοκίνητα γύρω απο την πλατεία είναι καθημερινό φαινόμενο. Απο τις 12 το πρωί βρίσκουμε πια σπασμένα τζάμια παντού απο εξαρτημένους-εξαθλιωμένους που δεν τους νοιάζει τίποτα μιας και ο νόμος (σε αυτό το κράτος) δεν τους ακουμπάει, ληστείες γυναικών στα γύρω στενά και τσακωμοί και κυνηγητά με μαχαίρια συνθέτουν πια ένα καθημερινό παζλ αθλιότητας που δεν ταιριάζει σε καμια πρωτεύουσα και καμία κεντρική γειτονιά πολιτισμένου κράτους.

Γιατί πουθενά στον κόσμο δεν συμβαίνει αυτό που συναντάμε στην Αθήνα όλο και σε περισσότερες περιοχές πια. Όλοι έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά και δεν ακουμπάει κανείς τους πρεζέμπορους και τα πρεζάκια που τους ακολουθούν μετατρέποντας όλο το κέντρο της Αθήνας σε μια χωματερή.Αυτά συμβαίνουν κάτω απο τη μύτη του κου ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ και του Υπουργείου Εσωτερικών του, της Τουριστικής Αστυνομίας που εδρεύει στην πλατεία, μπροστά απο το κτήριο του Πολεμικού Ναυτικού, του μεγαλόπρεπου ΤΣΜΕΔΕ, μπροστά απο το άδειο οικόπεδο της Εκκλησίας, του Μουσείου της Πόλης των Αθηνών, πάμπολλων δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων που περικλείουν την πλατεία.

Σε ένα τραγικό συμβάν, πριν δυο χρόνια περίπου που κρέμασαν έναν άνθρωπο στην πλατεία, η αστυνομία είχε ενδιαφερθεί για μερικές μέρες και είχε στείλει 2-3 μηχανές που έκαναν τη βάρδια τους μέσα στην πλατεία. Σήμερα, αντιθέτως, στο πάνω μέρος της πλατείας υπάρχει καθημερινά κλούβα της αστυνομίας η οποία όχι μόνο δεν αποτρέπει αλλά “νομιμοποιεί” με τον τρόπο της αυτό που γίνεται μέσα στην πλατεία. Η Δημοτική Αστυνομία γυρνάει γύρω απο την πλατεία μόνο για να κόψει κλήσεις.

Ο Δήμος, ο Δήμαρχος, όπου λειτουργεί δημοτικό πάρκινγκ στο υπόγειο ενώ επάνω στην πλατεία του και στο άλλοτε δημοτικό κιόσκι του τώρα κάνουν τις μοιρασιές και τρυπιούνται, ΑΦΑΝΤΟΣ βέβαια, ασχολείται με την μεγάλη κατάθλιψη του περιπάτου του που είναι έναν δρόμο παρα πάνω.

Γιατί δεν επεμβαίνει η αστυνομία κε ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ; Δεν υπάρχει καν το υποτιθέμενο άσυλο της Νομικής και της ΑΣΟΕΕ. Περιμένετε να δημιουργηθεί άλλο ένα γκέτο στο κέντρο της πόλης;

Εσείς κε ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ; η πλατεία σας είναι. Δεν χρειαζόμαστε άλλες “ιδέες καινοτομίας και επιχειρηματικότητας”, να κάνετε τα αυτονόητα χρειαζόμαστε και να προστατέψετε την πόλη σας.

Οι λιγοστοί ηλικιωμένοι και οι κάτοικοι με τα κατοικίδια τους που χρησιμοποιούσαν την πλατεία έχουν εκδιωχθεί, οι ακόμα πιο λιγοστοί τουρίστες φεύγουν τρέχοντας μην μπορώντας να πιστεψουν ότι συμβαίνει σε κοινή θέα.

Κλείνοντας, κε ΧΑΡΔΑΛΙΑ, ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑ και λοιποί φωστήρες, ο κορωνοϊός δεν χτυπάει τους ναρκέμπορους και τους τοξικομανείς; Γιατί λοιπόν δεν διαλύετε τον συνωστισμό που υπάρχει στην Πλατεία Κλαυθμώνος; Γιατί επιβάλλετε απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλους τους υπόλοιπους ενώ αυτοί κυκλοφορούν όλο το 24ωρο ελεύθεροι; Μετά αναρωτιέστε για την αύξηση των κρουσμάτων στο κέντρο της Αθήνας..

Μπορούμε να παραθέσουμε πολλά περιστατικά, τραγικά, που ζούμε καθημερινά εμείς που δουλεύουμε ή ζούμε γύρω απο την Κλαυθμώνος.

Με την παρούσα επιστολή, σας εκλιπαρούμε να μην αφήσετε να καταστραφεί άλλο ένα ζωντανό κομμάτι της Αθήνας.

Ιωάννης Ζώτος
Πρωτοβουλία Επιχειρηματιών Πλ.Κλαυθμώνος”

IMG_2525 IMG_5575 IMG_5671