ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησε από την Βουλή κατά την διαδικασία παραπομπής του Δ. Παπαγγελόπουλου

Η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την αποχώρησή του κατά την διαδικασία παραπομπής του τεως υπ. Δικαισούνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, για την υπόθεση Novartis.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως “δεν θα γίνουμε παρακολουθητές της εκστρατείας της κυβέρνησης για την εξόντωση των πολιτικών της αντιπάλων. Σας αφήνουμε μόνους σας να το ευχαριστηθείτε”.

Νωρίτερα ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να επαναφέρει πρακτικές περασμένων δεκαετιών ενώ παραλλήλισε το κλίμα που επικρατεί στην χώρα με τις συνθήκες που επικρατούσαν στον εμφύλιο.

Πάντως, η ενέργεια του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσει απο την διαδικασία της ψηφοφορίας χαρακτηρίζεται απο στελέχη των άλλων κομμάτων ως τακτική αποφυγής ενδεχόμενων “ανταρτών”. Επισημαίνουν δε ότι στην μυστική ψηφοφορία θα ήταν εύκολο για ορισμένους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υπερψηφίσουν την παραπομπή Παπαγγελόπουλου και να εκφράσουν με τον τρόπο αυτό την διαφωνία τους με τους χειρισμούς της ηγεσίας του κόμματος για τις υποθέσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

pronews