Το πιο σκληρό επάγγελμα στον κόσμο: Μια ηθοποιός ερωτικών ταινιών εξομολογείται

Όλοι έχουμε έναν φίλο που ισχυρίζεται ότι δεν έχει δει ποτέ του ταινία πορνό. Και όλοι γνωρίζουμε πως τελικά έχουμε έναν φίλο που λέει ψέματα. Γιατί ας είμαστε ειλικρινείς. Είτε από ικανοποίηση, είτε από περιέργεια, δύσκολα θα συναντήσεις κάποιον που δεν έχει δει έστω και μία φορά στην ζωή του αυτές τις… απαγορευμένες παραγωγές. Εκτός βέβαια αν είναι κλεισμένος σε κάποιο πυρηνικό bunker ή σε σπηλιά από την ηλικία των 8 ετών, οπότε ενδεχομένως δικαιολογείται.

Και όπως ακριβώς όλοι έχουμε αυτόν τον παραπάνω φίλο, έτσι ακριβώς έχουμε συναντήσει και τον άλλο τύπο ανθρώπου, όπου συνδέει τον συγκεκριμένο χώρο με κοινωνικά προβλήματα όπως για παράδειγμα τον εξαναγκασμό και το εμπόριο λευκής σαρκός. Για ορισμένους ακτιβιστές και πολέμιους της συγκεκριμένης βιομηχανίας που σχετίζεται με την παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών, οι ταινίες πορνό αποτελούν έναν κλάδο εκμετάλλευσης.

Ωστόσο η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική. Η Misha Mayfair, μία 25χρονη πρωταγωνίστρια πορνό, μίλησε στο Playboy και κατέρριψε 5 μύθους που συνοδεύουν το εν λόγω επάγγελμα και παρακάτω σου τους παραθέτει έναν προς έναν.

1) Ο εξαναγκασμός κυριαρχεί στη βιομηχανία του πορνό

Προφανέστατα κανείς δεν είναι υπέρμαχος της βίας και της εκμετάλλευσης. Αλλά οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν την πραγματικότητα. Όλοι οι ηθοποιοί δίνουν την συγκατάθεσή τους για την κάθε σκηνή και έχουν συμφωνήσει σε όλα. Επίσης όλοι περνάμε από συνεντεύξεις για να δουν αν όντως μπορούμε να κάνουμε αυτό που ζητάει η εταιρεία. Φυσικά και έχουν υπάρξει στιγμές που δεν έχουν τηρηθεί τα συμφωνηθέντα αλλά αυτό συμβαίνει σπάνια. Γενικά οι εταιρείες δεν θέλουν να συμβεί το οτιδήποτε που μπορεί να αναστατώσει τους ηθοποιούς και να τιναχτεί στον αέρα η παραγωγή.

2) Οι οργασμοί των γυναικών είναι ψεύτικοι

Προσωπικά λατρεύω να διασκεδάζω την ώρα της ταινίας. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα προσποιηθώ. Ο κόσμος δεν χωρίζεται σε άσπρο και μαύρο. Μπορεί να πρόκειται για μία δουλειά αλλά δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και η ευχαρίστηση. Και ναι, μου έχει συμβεί να περάσω τέλεια και να συνδεθώ με κάποιον συνάδελφο συναισθηματικά.

3) Είναι μία περιστασιακή δουλειά

Αρχικά θα πω ένα παράπονο. Φυσικά και τα χρήματα θα μπορούσαν να είναι περισσότερα και να ζούμε πιο άνετα. Αλλά αν σκεφτείς την πειρατεία και τους φόρους, οι εταιρείες παραγωγής περνάνε κι αυτές δύσκολα. Τώρα όσον αφορά ότι είμαστε όλοι αναλώσιμοι, αυτό συμβαίνει σε όλες τις δουλειές. Αν καταφέρεις να δημιουργήσεις το δικό σου περιεχόμενο και να το πουλήσεις μέσω της ιστοσελίδα σου, τότε μπορείς να γίνεις αφεντικό του εαυτού σου. Οπότε δεν θα την έλεγες περιστασιακή δουλειά αλλά μία επιχειρηματική ευκαιρία.

4) Οι περισσότεροι πρωταγωνιστές εργάζονται στον χώρο λόγω σεξουαλικής κακοποίησης ή άλλων τραυμάτων

Δεν υπάρχουν πραγματικά στατιστικά στοιχεία γι’ αυτήν την υπόθεση. Δεν μπορεί να βασιστεί πουθενά παρά μόνο βρίσκεται στα μυαλά μίας συντηρητικής κοινωνίας. Ιστορικά, η κοινωνία ανέκαθεν αντιμετώπιζε τις γυναίκες που είχαν σεξουαλικές ορμές ως μη φυσιολογικές, αποκλίνουσες ή ψυχικά ασθενείς. Ακόμη και η εφεύρεση του δονητή κατά την βικτοριανή εποχή, βασίστηκε στην ιδέα ότι η σεξουαλική επιθυμία μίας γυναίκας είναι μία διαταραχή που πρέπει να αντιμετωπιστεί από την επιστήμη της ιατρικής.

5) Είναι αδύνατον μια πρωταγωνίστρια να έχει μια υγιή ερωτική σχέση

Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν έχουμε την τάση να αγαπήσουμε και να ερωτευτούμε. Αυτό με απογοητεύει διότι πιστεύω ότι είναι απαραίτητο για όλους τους ανθρώπους. Είμαστε άνθρωποι όπως όλοι οι υπόλοιποι. Και υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στον άνθρωπο που βρισκόμαστε για επαγγελματικό λόγο και ανάμεσα σε εκείνον που είμαστε βαθύτατα ερωτευμένοι μαζί του. Και αν εσείς δεν μπορείτε να την διακρίνετε, δεν πειράζει. Μπορώ εγώ και ο άντρας της ζωής μου.

playboy