Βαβέλ ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την επίθεση Τζάκρη σε Μητσοτάκη – Αντιδράσεις από Μπίστη και Καββαδία

Νέες «φωτιές» εντός ΣΥΡΙΖΑ άναψαν οι δηλώσεις της Θεοδώρας Τζάκρη με τις οποίες χαρακτήρισε «απάτριδα και διεθνιστή» τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Νίκος Μπίστης, με ανάρτησή του στο Facebook, τόνισε ότι ο πρωθυπουργός δεν είναι άπατρις, αλλά ένας πολιτικός αντίπαλος τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αντιμετωπίσει από τη σκοπιά της Αριστεράς, δηλαδή από θέσεις πατριωτικές και διεθνιστικές. Παράλληλα, υπενθυμίζοντας τη συζήτηση που είχε γίνει στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών, υπενθύμισε ότι η συγκεκριμένη λέξη έχει εμφυλιοπολεμικές καταβολές.

«Στη συζήτηση στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών, η Φώφη Γεννηματά για να ενισχύσει την αντίθεσή της δήλωσε “εμείς δεν είμαστε απάτριδες”. Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε και ο τότε ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς της υπενθύμισε ότι “αυτή τη λέξη έχουμε να την ακούσουμε από τα στρατοδικεία του εμφυλίου”. Ό,τι ειπώθηκε τότε ισχύει μέχρι κεραίας και σήμερα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι άπατρις, είναι πολιτικός μας αντίπαλος και στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής θα τον αντιμετωπίσουμε από τη σκοπιά της Αριστεράς, δηλαδή από θέσεις πατριωτικές και διεθνιστικές», σημειώνει στην ανάρτησή του ο Νίκος Μπίστης.

Στην συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών η Φώφη Γεννηματά για να ενισχύσει την αντίθεσή της δήλωσε «εμείς δεν…

Παράλληλα, η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και στέλεχος των «53+» Αννέτα Καββαδία σημειώνει ότι το πρόβλημα δεν είναι οι γνωστές απόψεις της κ. Τζάκρη αλλά ότι αυτές επικροτούνται από την ηγεσία του κόμματος, καθώς στον τελευταίο ανασχηματισμό η Θεοδώρα Τζάκρη αναβαθμίστηκε σε αναπληρώτρια τομεάρχη Εξωτερικών.

«Μετά, λοιπόν, τις αριστερίζουσες εκκρεμότητες, να και ο διεθνισμός ως κατηγορία. Μάλιστα… Η ίδια αυτά πιστεύει, αυτά λέει. Το πρόβλημα έχει να κάνει με το ότι οι απόψεις της επικροτούνται. Γιατί τι άλλο συνιστά η…αναβάθμισή της σε αναπληρώτρια τομεάρχισσα Εξωτερικών, αν όχι επιβράβευση; Έρχεται τώρα και η…κεντροδεξιά τάση, να συμπληρώσει την εικόνα. Από το καλό, στο καλύτερο…», σημειώνει στην ανάρτησή της η κ. Καββαδία.

Μετά, λοιπόν, τις αριστερίζουσες εκκρεμότητες, να και ο διεθνισμός ως κατηγορία. Μάλιστα… Η ίδια αυτά πιστεύει, αυτά…

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα παρουσιάζεται η νέα τάση του ΣΥΡΙΖΑ, «κεντροδεξιάς» απόχρωσης, με πρωτεργάτη τον βουλευτή Βασίλη Κόκκαλη αλλά και προαναγγελία έκπληξης με τη συμμετοχή πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.
Βολές και από Φίλη

«Αυτή η τακτική και αυτή η λέξη είναι εμφυλιοπολεμική κατάρα της Δεξιάς, απομεινάρι άλλης εποχής, το οποίο δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης ως αρχηγός τότε της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε προσπαθήσει να αναβιώσει με τον αγώνα του κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών» τόνισε ο Νίκος Φίλης, μιλώντας στο Θέμα 104,6 και προσθέτοντας ότι δεν περιλαμβάνεται στην ηθική παράδοση της Αριστεράς και του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, το να κατηγορείται κάποιος ή κάποια ως «άπατρις».

Αντιδράσεις υπήρξαν και από άλλα στελέχη του κόμματος, όπως για παράδειγμα ο Γιάννης Μπασκόζος, (παραδοσιακό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ). Το «άπατρις και διεθνιστής» απο πότε εκτοξεύεται ως κατηγορία από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ;Δεν θέλω και δεν έχω καμμια σχέση με αυτό. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικη συμμαχία.»

Το «απατρις και διεθνιστης» απο πότε εκτοξευεται ως κατηγορία απο την πλευρα του ΣΥΡΙΖΑ; Δεν θέλω και δεν εχω καμμια σχεση με αυτο. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικη συμμαχια.
Πηγή: iefimerida.gr