Υπόθεση – βιτριόλι: «Ομερτά» ζητά ο συνήγορος από την οικογένεια της προφυλακισμένης Έφης! Τι φοβάται ο Κεχαγιόγλου και «καρφώνει» την 35χρονη;

Ωστόσο, η περίπτωση της 35χρονης που είναι προφυλακισμένη στη Θήβα για την επίθεση με βιτριόλι, στα τέλη Μαΐου στην Καλλιθέα, σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου δεν είναι τελικά τόσο απλή. Η παρατεταμένη σιωπή της Έφης δεν διευκολύνει το έργο του ενώ τα όσα έρχονται στη δημοσιότητα πως λέει η κατηγορούμενη στους δικούς της ανθρώπους, όχι μόνο δεν τον βρίσκουν σύμφωνο αλλά τον φέρνουν και σε υπερασπιστική αμηχανία.

Έτσι, αποφάσισε να κάνει κάποιες δηλώσεις και να βάλει κάποια πράγματα στη θέση τους τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη δική του στάση και τις δικές του προθέσεις:

«Με αφορμή συνεχιζόμενες οχλήσεις προς τους γονείς και τα αδέλφια της εντολέως μου από μέρους μέσων ενημέρωσης και κατόπιν σχετικών παραπόνων που εξέφρασαν, παρακαλώ να γίνει σεβαστή η επιθυμία τους και να σταματήσουν οι απόπειρες επικοινωνίας και συνομιλίας μαζί τους που επιβαρύνουν την ψυχολογική τους κατάσταση και παραβιάζουν την οικογενειακή τους ειρήνη», τόνισε ο Σάκης Κεχαγιόγλου.

Πρόσθεσε ακόμα πως με την ευκαιρία αυτή και με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα «για δήθεν εκφράσεις και δηλώσεις της εντολέως μου και του πατέρα της, καθώς και δήθεν «εντολές» δικές μου, επιθυμώ να επισημάνω ότι η συμβουλή μου προς την ίδια και τους οικείους της υπήρξε και είναι να αποφύγουν κάθε δήλωση ή σχόλιο σχετικά με την εκκρεμή υπόθεση από τη στιγμή που η κατηγορούμενη κατόπιν δικής της επιθυμίας και επιλογής ετήρησε το δικαίωμα σιωπής που της παρέχει ο νόμος και δεν απολογήθηκε όταν εκλήθη από τον κ. Ανακριτή. Θα ήταν, κατά την άποψη μου, άκομψο και απρεπές να εξέφραζε οιοσδήποτε δικονομικά εμπλεκόμενος στη σχετική δικογραφία απόψεις και κρίσεις πριν αυτές αποτυπωθούν αρμοδίως ενώπιον της ανακρίσεως όταν και εφόσον το αποφασίσει η ίδια η εντολέας μου και κληθεί φυσικά αρμοδίως».

Όπως τόνισε ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης: «Το εάν και πότε θα απολογηθεί επί της ουσίας των κατηγοριών κάθε κατηγορούμενος, το αποφασίζει ο ίδιος αποκλειστικά και όχι ο συνήγορος υπεράσπισης, ο οποίος παρέχει μόνο τις νομικές του συμβουλές πάντοτε προς την κατεύθυνση της ανευρέσεως της αλήθειας και της ορθής απονομής της δικαιοσύνης. Τέλος, και για πολλοστή φορά, εκφράζω την οδύνη και τη συμπάθεια μου προς το τραγικό θύμα αυτής της επίθεσης, ανεξαρτήτως της εμπλοκής ή μη της εντολέως μου».

patkiout