Ο Αλέξης Τσίπρας στην Σακελλαροπούλου με πανδημία και Δημοκρατία στην ατζέντα

Ο Αλέξης Τσίπρας στην Σακελλαροπούλου με πανδημία και Δημοκρατία στην ατζέντα

Ο Αλέξης Τσίπρας στην Σακελλαροπούλου με πανδημία και Δημοκρατία στην ατζέντα

Τα θέματα της πανδημίας αλλά και της δημοκρατίας αναμένεται να συζητήσει σήμερα (08.01.2021) το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου καθώς στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της κατάστασης με αποτέλεσμα και κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει τα εγκληματικά λάθη και το απόλυτο μπάχαλο με τη διαχείριση της πανδημίας» λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας παράλληλα ιδιαίτερη έμφαση στις χθεσινές δηλώσεις των επιστημόνων και λοιμωξιολόγων αλλά και μελών της Επιτροπής (Σαρρηγιάννης, Τούντας, Δερμιτζάκης, Παναγιωτόπουλος, Καπραβέλος, Βανταράκης) για επερχόμενο σφοδρότερο τρίτο κύμα, μετά τα μηνύματα εφησυχασμού που έστειλε η κυβέρνηση με τα ρεβεγιόν  στις γιορτές και τις πρωτοφανείς εικόνες συνωστισμού στα Θεοφάνεια.

Σε ό,τι αφορά μάλιστα τον εορτασμό των Θεοφανείων λένε ότι ο πρωθυπουργός «έκανε τα στραβά μάτια για να μην έχει πολιτικό κόστος από την Εκκλησία -επανέλαβε δηλαδή το ίδιο πράγμα που έκανε του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη- επαναλαμβάνοντας έτσι τα ίδια εγκληματικά λάθη που οδήγησαν σε περισσότερους από 4.500 νεκρούς από τις αρχές Νοέμβρη μέχρι σήμερα».

Click4more ΣΥΡΙΖΑ: Ο νόμος ισχύει για όλους τους πολίτες εκτός από την Εκκλησία

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα αναφέρονται και στο άνοιγμα των σχολείων σχολιάζοντας «το μπάχαλο που δημιουργήθηκε από τις αλλεπάλληλες δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών».

«Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος το πρωί ανακοίνωνε πιθανή αναβολή του ανοίγματος τη Δευτέρα ώστε να συνεδριάσει την Παρασκευή η Επιτροπή για να έχουν όλα τα δεδομένα για ασφαλές άνοιγμα και δύο ώρες αργότερα το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε άνοιγμα των σχολείων, με την αρμόδια υφυπουργό να λέει επί λέξει πως «δεν περιμένουμε από τους λοιμωξιολόγους» ανέφεραν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι ίδιοι άνθρωποι ανέφεραν  ακόμα ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει να γράφει τις εισηγήσεις της Επιτροπής στα παλαιότερα των υποδημάτων της, την ώρα που το ΕΣΥ παραμένει σε ασφυκτική πίεση χωρίς ενίσχυση και όλοι βλέπουν το παγόβουνο του τρίτου κύματος να έρχεται. Ο κ. Μητσοτάκης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για ενδεχόμενη αναζωπύρωση της πανδημίας στη χώρα μας».

Τι θα πει ο Τσίπρας στην Σακελλαροπούλου

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει σκοπό πάντως στην σημερινή συζήτηση με την κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου να θέσει και το θέμα της συνεργασίας της ελληνικής κυβέρνησης με την αμερικάνικη εταιρεία Palantir Technologies «για την δυνητική εν κρυπτώ διάθεση ευαίσθητων προσωπικών».

Όπως είναι γνωστό στελέχη της κοινοβουλευτικής ομάδας το κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν καταθέσει ερώτηση στην Βουλή ρωτώντας «για τη συνεργασία της Palantir Technologies με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς αποκαλύπτονται οι σχέσεις της αμερικανικής εταιρίας με σκάνδαλα όπως αυτό της Cambridge Analytica, το οποίο έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εκλογή του Ντ. Τραμπ».

Στην ερώτηση αναφέρεται ακόμα  ότι η «μηχανή προπαγάνδας» της Cambridge Analytica επηρέασε 50 εκατ. χρήστες του facebook στην εκλογική τους απόφαση στις προηγούμενες αμερικανικές εκλογές υπέρ του Ντ. Τραμπ.

To άρθρο Ο Αλέξης Τσίπρας στην Σακελλαροπούλου με πανδημία και Δημοκρατία στην ατζέντα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .