Ελένη Φουρέιρα: Τα δύσκολα χρόνια στην Αλβανία, η αδικία στην Eurovision και οι σχέσεις που την σημάδεψαν

Η Ελένη Φουρέιρα γεννήθηκε στις 7 Μαρτίου 1987 στην Αλβανία, αλλά σε μικρή ηλικία μετανάστευσε με την οικογένειά της στην Ελλάδα, όπου ζει και εργάζεται.

Γράφει η Έπη Τρίμη

Για πολλά χρόνια είχε ωστόσο αποφύγει να παραδεχτεί την αλβανική καταγωγή της αφήνοντας ένα πέπλο μυστηρίου να πλανιέται για μεξικανική καταγωγή.Το 2006 ήταν η χρονιά που έκανε πιο αισθητή την παρουσία της.

Στα χρόνια που ακολούθησαν ήρθαν οι συνεργασίες με τα μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, όπως ο Αντώνης Ρέμος, ο Κωνσταντίνος Αργυρός και ο Παντελής Παντελίδης.

Σε ηλικία πέντε ετών, εγκαταστάθηκε με την οικογένεια της στον Αυλώνα κι έπειτα, σε ηλικία επτά ετών, μετανάστευσαν στην Ελλάδα λόγω του αλβανικού εμφυλίου πολέμου. Ο πατέρας της, Κριστάκ, είναι οικοδόμος ενώ η μητέρα της, Μαριέτα, μοδίστρα. Έχει τρία αδέλφια: τη Μαργαρίτα, την Ιωάννα και το Γιώργο.

Μεγάλωσε στην Καλλιθέα Αττικής και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την κιθάρα.


Μετά το σχολείο, σπούδασε σχέδιο μόδας σε ιδιωτική σχολή, αλλά δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές της λόγω της ενασχόλησης της με το τραγούδι, αφού παράλληλα εργαζόταν σε νυχτερινό κέντρο. Είναι κολλητή φίλη του Μαρτάκη ενώ πέρα από την ενασχόλησή της με το τραγούδι έχει συμμετάσχει και διαφημιστικά spots λόγω του καλλίγραμμου κορμιού της.

Η επαγγελματική πορεία της Ελένη Φουρέιρα

Η Ελένη Φουρέιρα ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της το 2007 ως μέλος των Mystique, (το συγκρότημα που δημιουργήθηκε με την Ελένη Φουρέιρα, την Αλκμήνη Χατζηγιάννη και τη Μαρία Μακρή) αλλά από τη διάλυση του συγκροτήματος το 2010 ακολουθεί σόλο καριέρα.

Έχει κυκλοφορήσει πέντε προσωπικούς δίσκους και θεωρείται μια από τις πιο εμπορικές τραγουδίστριες.

Το 2018 εκπροσώπησε την Κύπρο στο διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision με το τραγούδι Fuego, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση. Ήταν η υψηλότερη θέση που κατέλαβε ποτέ η Κύπρος στο διαγωνισμό. Από εκεί και μετά η Ελένη Φουρέιρα ακολουθεί διεθνή καριέρα.

«Just the 2 of us»

Η συμμετοχή της στο σόου του Mega «Just the 2 of us», όπου η τραγουδίστρια διαιωνίστηκε ως ζευγάρι με τον ηθοποιό Παναγιώτη Πετράκη, έφερε την εκτόξευση της.

«Δικαίωση» για την Ελένη Φουρέιρα δύο χρόνια μετά την Eurovision

Αν ταξιδέψουμε πίσω στον χρόνο και φτάσουμε στο 2018 και στον τελικό της Eurovision, ομόφωνα θα πούμε πως στην Ελένη Φουρέιρα άξιζε η πρώτη θέση – όχι ότι έχουμε κάτι κακό να πούμε για την Netta και το Ισραήλ… αλλά πώς να το κάνουμε; Η Ελένη ήταν το δικό μας κορίτσι! Και ενώ δεχτήκαμε την “αδικία” και η Ελένη με την πάροδο του χρόνου απέδειξε πόσο ταλαντούχα είναι κάνοντας τον πλανήτη να φωνάζει το όνομά της, περισσότεροι από 50.000 Eurofans, το βράδυ του Σαββάτου 6/6 στο πλαίσιο της αναμετάδοσης διάφορων τελετών του διαγωνισμού, ψήφισαν την Ελένη ως την αληθινή νικήτρια!

Αναλυτικότερα, το επίσημο κανάλι του διαγωνισμού στο YouTube εδώ και μερικές βδομάδες, κάθε Σάββατο, μεταδίδει παλαιότερες διαγωνισμούς και οι φαν του διαγωνισμού έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν την νικήτρια χώρα… έστω και λίγο αργά! Και κάπως έτσι, όταν προβλήθηκε ο διαγωνισμός της 12ης Μαΐου 2018, η Ελένη από την δεύτερη θέση, βρέθηκε στην πρώτη!

Στο σημείο αυτό να πούμε πως είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες εβδομάδες η Eurovision 2009, η Eurovision 2015, η Eurovision 1997, η Eurovision 2007, η Eurovision 2016, η Eurovision 1998, η Eurovision 1974, η Eurovision 2003 και η Eurovision 1991.

Οι φημολογούμενες πλαστικές επεμβάσεις και οι αλλαγές στην πάροδο των ετών

Το look της στα στα πρώτα βήματα παρουσιάζει μία άλλη Ελένη, που δεν είναι σίγουρο αν θα τη γνωρίζαμε τώρα.
Οι επιλογές της στο στυλ και στα μαλλιά της είναι αυτές που τη κατατάσσουν στη κατηγορία των ανθρώπων που επηρεάζουν τον κόσμο στις αλλαγές που θέλουν να κάνουν στην εμφάνιση τους, ακολουθεί τη μόδα, ενώ λατρεύει καθετί διαφορετικό και ιδιαίτερο!

Οι σύντροφοι της ζωής της πριν τον Μποτία

H Ελένη Φουρέιρα με τον Κωνσταντίνο Γαλανό ήταν μαζί το 2010.Η Ελένη Φουρέιρα και ο Δημήτρης Πελέκης έγιναν ζευγάρι το 2012.Η Ελένη Φουρέιρα και ο Γιώργος Σαμαράς έγιναν ζευγάρι το 2013. Μάλιστα ήταν μαζί και το 2008.Η Ελένη Φουρέιρα με τον Σπυράγγελο Λυκούδη ήταν μαζί το 2014.Από το 2016 η Ελένη Φουρέιρα είναι ζευγάρι με τον ποδοσφαιριστή, Αλμπέρτο Μποτία.