Κορωνοϊός: Πάρτι 1.000 ατόμων στον Άλιμο, καλπάζουν τα νέα κρούσματα. Πότε ολοταχώς το νέο lockdown

Αυξημένα τα κρούσματα στις 11 Ιουνίου, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ τη στιγμή που πολλοί συνεχίζουν να συνωστίζονται σε bars και beach bars.

Τις τελευταίες μέρες έχουν αυξηθεί αρκετά τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα με τον ΕΟΔΥ να εκδίδει πλέον καθημερινά νέα ενημέρωση με την πορεία του ιού στη χώρα.

Τα νέα κρούσματα στις 11 Ιουνίου
Στις 11 Ιουνίου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 20 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.088, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες.

692 (22.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1752 (56.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

14 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. 6 (42.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 78.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 115 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχουμε κανένα νέο καταγεγραμμένο θάνατο και παραμένουμε στους 183 θανάτους συνολικά στη χώρα. 56 (30.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πάρτυ 1.000 ατόμων στον Άλιμο

Περισσότερα από 1.000 άτομα συνωστίσθηκαν το βράδυ της Τετάρτης σε γνωστό beach bar της παραλιακής στον Άλιμο. Τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού δεν τηρήθηκαν, ενώ ο κόσμος ήταν πάρα πολύς. Στο μαγαζί, σύμφωνα με πληροφορίες, επικράτησε το αδιαχώρητο με αρκετά βίντεο να κυκλοφορούν στα social media.

«Το πάρτυ δεν είχε προηγούμενο. Στο μαγαζί μπήκε δίμηνο λουκέτο και επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ» ανέφερε ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, στο OPEN TV και την εκπομπή «Open Ελλάδα». Και πρόσθεσε ότι το μεσημέρι της Πέμπτης θα μεταβεί κλιμάκιο του δήμου για να εκτελεστεί η απόφαση.

Λήψη έκτακτων μέτρων στην περιοχή της Ξάνθης

Λαμβάνοντας υπ’ όψη το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή της Ξάνθης, καθώς προέκυψαν και νέα 15 θετικά κρούσματα στην περιοχή και κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και σε συνεννόηση με το Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, αποφασίσθηκε η λήψη περιοριστικών μέτρων στους Δήμους της ΠΕ Ξάνθης, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε: «Είχαμε επανειλημμένα ενημερώσει ότι όπου παρατηρείται νέα έξαρση του κορωνοϊού θα είμαστε υποχρεωμένοι να λαμβάνουμε τα αναγκαία μέτρα για λόγους δημόσιας υγείας.

Σε συνεργασία με τους Δήμους της Π.Ε. Ξάνθης, την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. αλλά και τις Αρχές της περιοχής και πάντα ακλουθώντας τις συμβουλές των ειδικών θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε όσο έχουμε επιτύχει ως τώρα και να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού. Τα μέτρα αυτά υπέρ τοπικού χαρακτήρα θα έχουν εφαρμογή και σε άλλες περιοχές σε περίπτωση που χρειαστεί».