Μαρία Απατζίδη (mera25) Eίμαστε όλες «Σοφία Μπεκατώρου»

Τις τελευταίες μέρες ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση για τα δεδομένα της χώρας μας. Μια σπουδαία γυναίκα και χρυσή Ολυμπιονίκης, η Σοφία Μπεκατώρου, άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου», κοινοποιώντας το γεγονός της σεξουαλικής της κακοποίησης από υψηλόβαθμο στέλεχος της Ομοσπονδίας της, όταν ήταν 21 χρόνων.

Οι αντιδράσεις πολλές και ποικίλες. Μεγάλο κύμα συμπαράστασης από τη μία, αναπαραγωγή των πατριαρχικών αντιλήψεων από την άλλη. Ένα όμως είναι το σίγουρο. Οι άνθρωποι που ενοχλούνται επειδή «δεν το είπε νωρίτερα», είναι ο λόγος που η κάθε Σοφία Μπεκατώρου δεν το είπε νωρίτερα…

Αυτή είναι η μόνη και αδιαπραγμάτευτη αλήθεια.

Ως γυναίκα και ως πολιτικό ον, αλλά και σύσσωμο το ΜέΡΑ25 ως πολιτικός φορέας, τασσόμαστε ενάντια στην κουλτούρα του βιασμού και στο victim blaming. Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, δήλωσε ότι «η Σοφία Μπεκατώρου όχι μόνο αξίζει την υποστήριξή  μας – αλλά και τις ευχαριστίες μας που βοηθά ώστε να έρθει και στην Ελλάδα η ώρα που θα γκρεμιστεί το τείχος της σιωπής, με το οποίο η πατριαρχία περιβάλλει την κακοποίηση των γυναικών».

Προσυπογράφω και επιθυμώ ταυτόχρονα να στείλω ένα μήνυμα μέσα από τα βάθη της ψυχής μου:

«Σοφία Μπεκατώρου, σε θαύμαζα από μικρό παιδί ως αθλήτρια, τώρα σε θαυμάζω περισσότερο ως άνθρωπο!!! Είσαι πολύ γενναίο πλάσμα, ελπίζω να γίνεις παράδειγμα ώστε να μιλήσουν κι άλλες γυναίκες και στέκομαι δίπλα σου υπερήφανα!!!»

Είμαστε όλες «Σοφία Μπεκατώρου».

 

Μαρία Απατζίδη

 

Βουλευτής Α Ανατολικής Αττικής

ΜέΡΑ25