Ο Μητσοτάκης έβαλε τον Βελόπουλο και τις θεωρίες συνωμοσίας στη θέση τους

Σαφή, ξεκάθαρη και αιχμηρή θέση απέναντι στις πρωτοφανείς προκλήσεις και θεωρίες συνωμοσίας του Κυριάκου Βελόπουλου πήρε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός απάντησε στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης λέγοντας πως υπάρχει ανάγκη για νέα τηλεοπτική καμπάνια όπως αναγνώρισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης «πόσο μάλλον όταν ακούγονται και σε αυτή την αίθουσα απόψεις που δεν απέχουν από ακραίες θεωρίες. Ο λόγος σας κύριε Βελόπουλε ήταν ευθεία αμφισβήτηση των οδηγιών των ειδικών».

«Είπατε ευθέως για την μη χρήση μάσκας στις νεαρές ηλικίες. Σας το ξαναλέω ότι αυτή ήταν η εισήγηση των ειδικών. Καταλαβαίνω ότι δεν μπορείς να υποχρεώσεις ένα παιδί 6-7 ετών να φορά συνέχεια την μάσκα. Εχει παιδαγωγικό χαρακτήρα. Υπάρχουν όμως και πολύ συγκινητικές ιστορίες με παιδάκια που πάσχουν από ανίατες ασθένειες και την φορούν συνεχώς. Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη σύμφωνα με τους ειδικούς και αν δεν θέλουμε να πάμε σε νέα μέτρα που θα μοιάζουν με νέο λοκ ντάουν πρέπει να τηρούμε το μέτρο. Η μάσκα ζημιά δεν κάνει. Μόνο όφελος μπορεί να έχει και αυτό είναι απλή λογική. Η μάσκα προστατεύει από τα σταγονίδια».

«ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ»

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Βελόπουλος είχε επισημάνει πως οι δηλώσεις των συμβούλων της κυβέρνησης σε θέματα διαχείρισης του κοροναϊού (Τσιόδρας, Μαγιορκίνης, Σύψας) αναιρούν η μία την άλλη, με συνέπεια ο κόσμος να ανησυχεί και να μην πείθεται. Όπως εξάλλου σημείωσε, η χρήση της μάσκας στα σχολεία, η απόφαση θα έπρεπε να λαμβάνεται σε τοπικό επίπεδο από τους δήμους και για παιδιά άνω των 12 ετών. Παράλληλα υπογράμμισε ότι «επιβολή εμβολίου και επιβολή μάσκας, σημαίνει αυταρχισμός και δεν σημαίνει Δημοκρατία».

Παράλληλα, ο Κυριάκος Βελόπουλος διατύπωσε βαρύτατους υπαινιγμούς για τη διασύνδεση ειδικών επιστημόνων που συμβουλεύουν την Πολιτεία στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, με τον ιδιωτικό τομέα και φαρμακευτικές εταιρείες, στο πλαίσιο ερευνητικών προγραμμάτων. «Εχουν συμφέροντα. Πουλάνε φάρμακα. Δεν το καταλαβαίνετε; Βάλτε άλλους να μιλάνε που δεν κάνουν τέτοιες δουλειές με φαρμακευτικές. Προσπαθώ να σας πω τι πρέπει να κάνετε. Αν δεν το καταλαβαίνετε, μην το κάνετε», είπε ο κ. Βελόπουλος. Κάλεσε δε, τέλος, την κυβέρνηση, να αναλογιστεί ότι «τα μικρά παιδιά θα είναι κινητές βόμβες μόλις ανοίξουν τα σχολεία». Σχολιάζοντας τις επιθέσεις που δέχονται οι γονείς που διαμαρτύρονται και κινητοποιούνται ενάντια στη χρήση της μάσκας στους μαθητές είπε πως «οι γονείς ανησυχούν και οφείλετε να τους ακούσετε όχι να τους λοιδορείτε».

«Κάνετε αγώνα να μας επιβάλλετε τις μάσκες. Δεν είμαι εναντίον των μασκών. Ουδέποτε θα ήμουν εναντίον της υγείας των πολιτών. Έχω όμως ερωτηματικά. Οι επιστήμονες που εσείς πουσάρετε, δεν με έπεισαν. Μιλάω για την επιβολή της μάσκας στα παιδιά κάτω από 12 έτη. Μόλις διαφωνείς με το σύστημα σε αποκαλούν ‘ψεκασμένο’. Μόλις λες ότι έχω άλλη άποψη, σου λένε ότι είσαι ‘πυροβολημένος’. Δηλαδή η άλλη άποψη πρέπει να ενοχοποιηθεί και να κυριαρχεί μόνο η μια άποψη. Αυτό είναι η αρχή του φασισμού», είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος και διευκρίνισε για τη θέση που έχει για το θέμα η Ελληνική Λύση: «Δεν λέμε ναι ή όχι στις μάσκες. Αλλά στα παιδάκια κάτω των 12 ετών, έχουμε ερωτηματικά για την επιβολή της μάσκας. Δεν διαμαρτύρονται οι «πυροβολημένοι» ή «ψεκασμένοι». Διαμαρτύρονται αυτοί που έχουν παιδάκια. Ή θα τους πείσετε ότι πρέπει όλοι να βάλουν μάσκες, ή μην τους λοιδορείτε, μην τους βρίζετε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

«Σε Σουηδία, Ολλανδία, Νορβηγία, Ρωσία, οι μάσκες δεν είναι υποχρεωτικές σε καμία βαθμίδα εκπαίδευσης. Στην Πολωνία, οι μάσκες δεν είναι υποχρεωτικές μέσα στη σχολική αίθουσα. Στην Αγγλία η μάσκα είναι υποχρεωτική, μόνο για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μόνο σε κοινόχρηστους χώρους και μόνο αν επιβληθεί lock down στην περιοχή τους. Στη Γαλλία μάσκα θα φορούν μόνο μαθητές άνω των 11 ετών. Ο ίδιος ο ΠΟΥ αναφέρει σε βίντεο τον Φεβρουάριο του 2020, ότι η μάσκα δεν προστατεύει. Ακόμα και στις συσκευασίες μασκών που αγοράζουμε στην Ελλάδα, αναγράφεται ότι δεν προστατεύουν από τον κορωνοϊό», είπε ο κ. Βελόπουλος. «Σκεφτείτε ένα παιδάκι που έχει δυσλεξία και δεν το έχουν καταλάβει οι γονείς. Ή ένα παιδάκι με πρόβλημα ακοής. Όχι λοιπόν να λέτε ‘ψεκασμένους’ τους γονείς επειδή δεν θέλουν να βάλουν τα παιδιά τους να φορέσουν μάσκα. Πείτε αν ένα παιδάκι έχει συμπτώματα, αν ανεβάσει πυρετό, ποιο είναι το πρωτόκολλο; Το απομονώνετε; Του δημιουργείτε σύμπλεγμα; Αντιληφθείτε τι πάει να γίνει. Οι γονείς ανησυχούν και οφείλετε να τους ακούσετε όχι να τους λοιδορείτε. Παιδιά έχουν. Μπορεί να υπάρχουν μεταξύ τους ακραίοι. Έτσι και αλλιώς σε κάθε κόμμα υπάρχουν και πρόσωπα με ακραίες αντιλήψεις. Παντού υπάρχουν. Μην γενικεύετε λοιπόν το ειδικό, διότι αυτό είναι η αρχή του φασισμού».

parapolitika